menu

25/7/13

15η ΈΚΘΕΣΗ Βιβλίου στην Παραλία της Καβάλας

Βιβλιόφιλοι και Βιβλιοφάγοι ανασκουμπωθείτε! Το σημαντικότερο γεγονός του καλοκαιριού έχει ξεκινήσει! Μια βόλτα στην όμορφη παραλία της Καβάλας θα σας επιβεβαιώσει, καθώς δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητα από την εξονυχιστική ματιά σας τα λευκά περίπτερα με τους όγκους των βιβλίων επάνω τους!



Ο λόγος φυσικά για την καθιερωμένη Έκθεση Βιβλίου στην παραλία της Καβάλας!
Οκτώ βιβλιοπωλεία, τριάντα και πλέον εκδότες! 

Όσοι είχαν την τύχη να την επισκεφθούν (ανάμεσά τους και εγώ!!!), σίγουρα θα αντίκρισαν πληθώρα νέων εκδόσεων, αλλά και μεγάλη ποικιλία παλαιότερων εκδόσεων σε πολύ καλές τιμές!

Όσοι το καθυστέρησαν έχουν περιθώριο μέχρι την Κυριακή 28 Ιουλίου. :) 
Κάντε τη βόλτα σας, λοιπόν, στην παραλία της πόλης  και χαλαρώστε αγοράζοντας τα βιβλία που θα σας συνοδεύσουν στην ξαπλώστρα, από που αλλού αν όχι από μια καλοκαιρινή έκθεση βιβλίου!

Διάρκεια Έκθεσης: 17/7/2013 - 28/7/2013
'Ώρες λειτουργίας περιπτέρων : 20.00 - 23.00

3/7/13

Βιβλιονέα Ιουλίου!!!


Καλό μήνα βιβλιο"φίλοι" μου! Ελπίζω να δροσίζεστε με μακρινές βιβλιοβουτιές!
Ο Ιούλιος έφτασε και φέρνει μαζί του πολλά καινούργια πράγματα στις ζωές των βιβλιοφάγων σαν κι εμάς!

  1. Στις 4/7 κυκλοφορεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην Ελλάδα το νέο μυθιστόρημα του Dan Brown "Inferno", από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Στο καινούργιο του μυθιστόρημα του Dan Brown, πρωταγωνιστεί και πάλι ο παλιός μας γνώριμος, Ρόμπερτ Λάνγκτον, ο οποίος ξυπνά σε ένα θάλαμο νοσοκομείου ανήμπορος να θυμηθεί πώς ακριβώς βρέθηκε εκεί αλλά και πώς βρέθηκε στο σακάκι του ένα μυστηριώδες μακάβριο αντικείμενο.Με συντροφιά τη νεαρή γιατρό Σιένα Μπρούκς, ο αγαπημένος μας καθηγητής καταδιώκεται στους δρόμους της Φλωρεντίας. Αποκρυπτογραφήσεις, κώδικες, αναγεννησιακά έργα τέχνης και φυσικά η σωτηρία του κόσμου!!!
Όσοι το διάβασαν είπαν ότι, πρόκειται για ένα συναρπαστικό και το πλέον καταιγιστικό μυθιστόρημα του συγγραφέα, που κόβει την ανάσα και διαβάζεται μονορούφι, από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα!
Αναμένουμε !!!


 2. Η  Πωλλίνα Σίμονς, συγγραφέας της τριλογίας του "Μπρούτζινου Καβαλάρη", επιστρέφει με το νέο της μυθιστόρημα "Τα παιδιά της ελευθερίας", κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ωκεανίδα.

Στο γύρισμα του αιώνα και στην αυγή του σύγχρονου κόσμου, η Τζίνα σαλπάρει από τη Σικελία για τη Βοστώνη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή.Εκεί συναντά τον Χάρι Μπάρινγκτον, ο οποίος ψάχνει τη δική του θέση στον παλιό κόσμο της Νέας Αγγλίας.
Μια ακατανίκητη έλξη γεννιέται ανάμεσά τους.Εμπόδια, συμφορές, πόνος τους στερούν αυτό που πάνω απ'όλα επιθυμούν αλλά δεν μπορούν να έχουν. Όμως, όσες φορές και αν χωρίσουν, όσα χρόνια κι αν περάσουν,ποτέ δεν θα          
                                      πάψουν να λαχταρούν το ίδιο πράγμα: να είναι μαζί!


3. "Τακούνια στα χαρακώματα" είναι ο τίτλος του καινούργιου μυθιστορήματος της Κατερίνας Παπανικολάου ("Μην παίρνεις και όρκο στον έρωτα", "Ραντεβού πίσω στο χρόνο"), που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Η Ανδριάνα βλέπει ξαφνικά να χάνονται ένα-ένα και με ανησυχητική ευκολία όλα αυτά που θεωρούσε ως τώρα δεδομένα.Ο γάμος της παραπαίει, τα λεφτά της τελειώνουν, ενώ ο αγώνας της για να ξαναβρεί δουλειά χαρακτηρίζεται από τη φράση: μεγάλη πόρτα θα διαβείς!
Χάνοντας όλες τις ισορροπίες της, η Ανδριάνα νιώθει πως της απομένουν μόνο δύο εναλλακτικές: να αρχίσει να καπνίζει φυτείες μέχρι να μοιάσει στον Μπομπ Μάρλεϊ ή να φορέσει τα αγαπημένα τη εντεκάποντα  και να βγει έξω στη μάχη παλεύοντας γι'αυτά που έχασε, μαζί και για τον παλιό της έρωτα ο οποίος επιστρέφει στη ζωή της παράνομα και κολασμένα.Τον ψηλό.....


4. Μια πολύ όμορφη ιδέα έρχεται για τις ζεστές μέρες και νύχτες του Ιουλίου από το Ελληνικό fun club της Τζέιν Όστεν!Η ιντερνετική  συνανάγνωση του δημοφιλέστερου μυθιστορήματος της Όστεν "Περηφάνια και Προκατάληψη"  .



Αν έχετε διαβάσει ήδη, το συγκεκριμένο έργο  τότε μπορείτε να ανταλλάξετε απόψεις περί αυτού αλλά και περί του γενικού έργου της Όστεν.Αν όχι, πρόκειται για μια καλή ευκαιρία πρώτης ανάγνωσης!Η έναρξη της ομαδικής ανάγνωσης ξεκινάει τη Δευτέρα 8/7.
Δηλώστε συμμετοχή εδώ καθώς και στη σελίδα της ομάδας στο facebook !!!

Καλή βιβλιοδιασκέδαση!!!

56ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΙΠΠΩΝ - ΘΑΣΟΥ

Συνεχίζεται δυναμικά και φέτος το Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου. Αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην πόλη της Καβάλας, για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της και στο μεγάλο μας ποιητή Κ.Π.Καβάφη, για τα 150 χρόνια από τη γέννησή του.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ( 5-6/7) και την κωμωδία του Αριστοφάνη "Ειρήνη", σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη.
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φάνης Μουρατίδης και Γιώργος Κωνσταντίνου.
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€
                             Φοιτητικό, εκπτωτικό 12€
                             Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ.


Αξιοσημείωτη είναι επίσης, η εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 7/7  στους Κήπους της Οικείας Μεχμέτ Αλή. Εκεί, η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη αναλαμβάνει την ανάγνωση ποιημάτων του Κ.Π. Καβάφη σε συνδυασμό με 10 καινούργια μελοποιημένα ποιήματα από τον συνθέτη Θοδωρή Οικονόμου σε ερμηνεία του ίδιου.

Πολλές και πλούσιες είναι οι εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν μέχρι το Σεπτέμβρη. Αρκετές είναι οι θεατρικές παραστάσεις που θα δοθούν και μέσα στην πόλη της Καβάλας. Στο Φρούριο, στην Παλιά Μουσική, στους Κήπους του Μεχμέτ Αλή, αλλά και σε καινούργιους χώρους, ιδιαίτερα αντισυμβατικούς όπως το λαϊκό καφενείο "Μαύρη Θάλασσα" στο Σούγελο, το Μέγαρο Τόκου και η οδός Ελευθερίας. Έτσι, με ποικίλες τοποθεσίες, δράσεις αλλά και την έκθεση φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας, που θα "φωτίσει" την πόλη μέσα από βιτρίνες κλειστών μαγαζιών στο Εμπορικό Κέντρο, οι συντελεστές θέλησαν να αναδείξουν την Καβάλα του σήμερα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θοδωρής Γκόνης αναφέρει χαρακτηριστικά:
 “ Στόχος μας ήταν πάντα, ένα Φεστιβάλ, όπως αυτό των Φιλίππων, να έχει δικό του χαρακτήρα, δικό του χρώμα, δικό του ρυθμό, δικό του βλέμμα, διαφορετικό κάθε χρόνο. Να μπορεί να παραγγέλνει παραστάσεις, να έχει δικές του παραγωγές, να είναι τόπος ενός πραγματικού ραντεβού που αφορά πάντα το σήμερα.  Ειδικά φέτος, νιώθουμε υπερήφανοι που φτιάξαμε ένα τέτοιο πρόγραμμα μέσα στην πόλη της Καβάλας, με ελάχιστα χρήματα. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε ποτέ ότι η τέχνη έχει  δικαίωμα στο δημόσιο χρήμα. Ειδικά στις μέρες μας, όπου ο πολιτισμός είναι το τελευταίο μας καταφύγιο.”

Εμείς σαν απλοί πολίτες σας ευχαριστούμε γι'αυτό το όμορφο καταφύγιο που μας προσφέρετε.Ένα γεμάτο καλοκαίρι μας περιμένει!!! 

Δείτε ολοκληρωμένο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ εδώ


1/7/13

Θερινές Προβολές!

          Η Κινηματογραφική Λέσχη του ΣΦΓΤ Καβάλας, επέλεξε για το καλοκαίρι του 2013 μια σειρά από ενδιαφέρουσες ταινίες που θα μας δροσίσουν τις ζεστές νύχτες του καλοκαιριού.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο, καθημερινά στις 21:30, εκτός Δευτέρας.


H αυλαία ανοίγει στις 2 Ιουλίου, με την ταινία Στο τέλος του δρόμου (The place beyond the pines).



Ένα κοινωνικό δράμα αμερικανικής παραγωγής (2012), που καθορίζεται από το ζήτημα της πατρότητας, τα όρια και τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου, αλλά και τις υπερβάσεις που μπορεί να κάνει ο καθένας για το προσωπικό του συμφέρον αλλά και της οικογένειάς του.

Υπόθεση
Ο Λουκ ένας μοτοσικλετιστής κασκαντέρ, που περιοδεύει από πόλη σε πόλη και  στο πέρασμά του από το Σενέκταντυ, θέλησε να ξαναβρεί μια παλιά του αγάπη, τη Ρομίνα. Εκεί ανακαλύπτει ότι κατά την απουσία του, απέκτησε ένα γιο. Αποφασίζει, λοιπόν, να εγκαταλείψει τη ζωή που κάνει και να βρει μια δουλειά για να συντηρήσει την οικογένειά του. Ο νέος εργοδότης του, όμως τον εμπλέκει σε μια σειρά ληστειών, κάτι που τον θέτει υπό τη στενή επίβλεψη ενός φιλόδοξου αστυνομικού.Η αντιπαράθεση των δυο αντρών συνεχίζεται και στην επόμενη γενιά.....

Σκηνοθεσία: Derek Cianfrance (" Blue Valentine")
Πρωταγωνιστούν: Ryan Gosling, Eva Mendes, Bradley Cooper
  

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα των θερινών προβολών πατήστε εδώ εδώ